Щоб втримати обвал рубля через тиск Заходу, ЦБ РФ продав $700 млн за 3 хвилини

Четвер, 4 грудня 2014, 09:13

Для підтримки рубля у середу Центробанк РФ вийшов на ринок з масштабними інтервенціями, витративши на це $700 млн протягом трьох хвилин.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант.

"Весь обсяг у $700 млн регулятор продав протягом двох-трьох хвилин, що викликало зниження котирувань долара майже на два рублі", - зазначив начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко.

Незважаючи на те, що долар подешевшав за день на 1,8 руб., а євро - на 1,74 руб., подібні втручання ЦБ поки мають лише нетривалий  вплив на курс рубля.

Таким чином, ЦБ РФ вдруге вдається до масштабних валютних вливань, після того як у першій декаді листопада відпустив рубль у вільне плавання. Раніше в понеділок у зв'язку зі стрімким зростанням курсу долара до рівня 54 руб./$ ЦБ продав $700 млн. Цей крок розвернув курс, але, як виявилося, ненадовго. У вівторок і в середу вранці гра проти російської валюти продовжилася.

Нагадаємо, Міністерство економіки та розвитку РФ переглянуло прогноз соціально-економічного розвитку та наразі очікує падіння ВВП на 0,8% у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.