Лідер соціал-демократів ЄП: cанкції діють - Україна не під "російським чоботом"

Понеділок, 8 грудня 2014, 14:17

Санкції ЄС проти Росії є дієвими, оскільки Україна ще "не опинилася під російським чоботом".

Про це заявив лідер фракції соціал-демократів Європейського парламенту Джанні Піттелла в інтерв'ю програмі "Вікно в Європу".

"Є інша зброя - зброя дипломатії, зброя політики, зброя санкцій. Давайте використовувати цю зброю, і вже потім дивитися на фінал", - відзначив він.

"Поки це працює - Україна не опинилася під російським чоботом. Україна має свій парламент, свій уряд та свого президента, визнаного у світі. І це означає, що ми не пішли на поводу у Росії", - наголосив євродепутат.

За його словами, якщо РФ не поводитиметься конструктивно та не допоможе вирішити проблеми на сході України, то санкції проти неї можуть бути поглиблені.

"Настане момент, коли ми ухвалимо рішення (щодо санкцій. - Ред.). Для нас, європейців, це Європейська рада, яка збереться у грудні, і там ми дамо глибоку оцінку подіям на сході і вирішимо, чи поглиблювати санкції, чи шукати інші шляхи", - наголосив Піттелла.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що рано чи пізно країни ЄС домовляться про посилення санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.