Європа розслідує поведінку військових літаків РФ на своїх кордонах

Вівторок, 9 грудня 2014, 08:55

Європейське агентство повітряної безпеки (EASA) почало розслідування з приводу численних випадків небезпечного зближення між військовими літаками і лайнерами цивільної авіації, які сталися останнім часом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ці інциденти сталися над морем на кордонах Європейського союзу", - йдеться у заяві EASA, поширеній 8 грудня.

Як наголошується в документі, про такі події EASA поінформували різні країни ЄС. При цьому вказувалося, що військові літаки зберігали режим радіомовчання, не відповідаючи на запити диспетчерських служб.

EASA отримала від Єврокомісії доручення розслідувати ці події та підготувати до березня рекомендації, яким чином можна мінімізувати ризики для цивільної авіації.

"Це дуже серйозна проблема, - заявив директор EASA Патрік Кі. - Ми проведемо консультації з цивільними і військовими компетентними структурами, щоб зібрати всю необхідну інформацію, яка дозволить завершити наш аналіз".

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомляв, що винищувачі НАТО більше 400 разів піднімалися в повітря через дії російської авіації.

При цьому, за його словами, активність російських військових літаків ставить під загрозу цивільну авіацію, оскільки вони не відповідають на запити контролерів повітряного руху.

Нагадаємо, на початку грудня Норвегія опублікувала відео небезпечних маневрів російського винищувача Міг-31, що пройшов на відстані ближче 20 метрів від норвезького F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.