ЄК створює робочу групу для обговорення наслідків відмови від "Південного потоку"

Вівторок, 9 грудня 2014, 16:40

Європейська комісія створює спеціальну робочу групу для обговорення наслідків відмови Росії від будівництва газопроводу "Південний потік".

Про це заявив заступник голови ЄК Марош Шефчович, передає Інтерфакс.

До групи увійдуть представники країни, територією яких повинен був проходити газогін.

"Я запросив міністрів енергетики цих країн на нараду задовго до того, як стало відомо про рішення Росії відмовитися від проекту. Сьогодні відбувся попередній дуже короткий обмін думками", - сказав він у вівторок на прес-конференції за підсумками наради.

Заступник голови Єврокомісії підкреслив, що для проекту такого масштабу дуже важливою є його відповідність законодавству ЄС, і це буде незмінною вимогою до будь-якого подібного проекту, хто б у світі не пропонував його побудувати в ЄС.

За його словами, міністри енергетики країн, що мали відношення до "Південного потоку", поки що обмежилися обміном інформацією.

"Ми дізналися про рішення Росії з ЗМІ, і ЄС досі не отримав офіційного повідомлення про це. Тому мені важливо було почути інформацію і думки міністрів цих країн", - продовжував Шефчович.

"Після цього я хотів би обговорити конкретну ситуацію кожної з цих країн, її пріоритети та можливі альтернативи. Для цього ми створюємо робочу групу", - сказав він, зазначивши технічну складність проблеми і альтернативних можливостей її вирішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: