Камчатський Роскомнагляд заборонив публікацію карикатур на релігійних діячів

Вівторок, 13 січня 2015, 13:15

Камчатський Роскомнагляд висловив свою позицію щодо терактів у Парижі, згідно з якою заборонив розміщення в ЗМІ будь-яких карикатур на релігійних діячі.

Відповідний лист управління Роскомнагляду в Камчатському краї опублікував журналіст Володимир Єфімов у своєму Facebook.

"Доводимо до вашого відома позицію Роскомнагляду щодо теракту 7 січня 2015 року в Парижі: розміщення в ЗМІ будь-яких карикатур на релігійних діячів є неприпустимим", - зазначається в листі.

Крім того, Роскомнагляд вважатиме порушенням закону і каратиме відповідним попередженням розміщення інтернет-ЗМІ гіперпосилань на матеріали інших ЗМІ (в т. ч. іноземних), авторських матеріалів, які виправдовують події в Парижі, карикатур релігійних діячів.

 При цьому, як повідомляє РБК, листи з відповідним змістом у Камчатському краї були розіслані в друковані та інтернет-ЗМІ 12 січня, хоча усні розпорядження діяли і раніше.

З листа можна зрозуміти, що його зміст є позицією Роскомнагляду, а не лише Камчатського відділення.

Водночас прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський відмовився коментувати ситуацію, сказавши, що поки не володіє всією інформацією.

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських.

Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: