Литовський суд дозволив припинити ретрансляцію Ren TV Baltic

Четвер, 15 січня 2015, 17:35

Адміністративний суд Вільнюського округу дозволив на три місяці припинити ретрансляцію передач російського каналу Ren TV Baltic в Литві.

Про це повідомляє литовське видання Delfi.

Cуд схвалив рішення литовської Комісії з телебачення та радіомовлення після того, як були представлені додаткові аргументи, котрі підтверджують, що передачі цього телеканалу розпалювали ворожнечу і закликали до війни.

"Суд, ознайомившись зі змістом рішення комісії від 12 січня і відеозаписом передачі, вирішив, що комісія вчинила правильно, її рішення законне і обґрунтоване, а заходи, які будуть вжиті - пропорційні допущеному порушенню" - сказали у суді.

Представлені суду докази повністю підтвердили, що в передачі цілеспрямовано формувалася думка глядачів про те, що країни Заходу хочуть зруйнувати українсько-російські відносини і дестабілізувати становище в регіоні.

"Навмисно поширювалась неправдива інформація про історію України, відносини з іншими країнами, включаючи країни Балтії, роздувалася ненависть щодо України і її народу, Америки, Польщі, країн Балтії", - зазначили у суді.

Нагадаємо,  7 січня литовська Комісія щодо телебачення та радіомовлення (КТР) вирішила, що низка російських телеканалів новинних програмах розпалюють ворожнечу та явно викривлюють інформацію щодо подій в Україні та країнах Балтії.

Тоді було прийнято рішення призупинити на три місяці ретрансляцію  Ren TV Baltic строком на три місяці. Однак суд відхилив це рішення з вимогою до комісії надати додаткові докази щодо того, що російські канали розпалюють ворожнечу і неправдиво висвітлюють події в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.