Допомоги на зарплатні у держслужбі не буде, потрібне "волонтерство" - Сорос

П'ятниця, 16 січня 2015, 13:36

У короткостроковому періоді не варто розраховувати на суттєве збільшення заробітної плати державних службовців.

Про це заявив американський фінансист та філантроп Джордж Сорос під час зустрічі з журналістами в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За його словами, робота в уряді висококласних фахівців є різновидом "волонтерства" і це – особливість українського процесу реформ.

"В довгостроковому періоді зарплатні мають бути змінені. Але не в короткостроковому, коли йде економія коштів", - заявив він, відповідаючи на питання про можливість допомоги Заходу на фінансування реформи держслужби.

"На даний момент деякі міністри діють, по суті, як волонтери, адже  вони отримують менше (зарплатні), ніж витрачають на проживання своєї родини. Це – дух волонтерства і саме він робить український процес реформ таким особливим", - зазначив фінансист.

За його очікуванням, держслужбовці зможуть отримувати більше лише за макрофінансової стабілізації в державі.

"Ясно, ще це (нинішній стан) не може тривати дуже довго. Можна так працювати рік, але далі треба мати зарплату. Але я розраховую, що вже наступного року реформи дадуть свої результати і уряд матиме можливість платити більше", - зазначив він

Як відомо в Грузії після "революції троянд" та перемоги Саакашвілі зовнішні донори деякий час  забезпечували більшу частину зарплатні низці категорій держслужбовців, що дозволило залучили на державні посади високоякісних фахівців з приватного сектору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: