Ми бачимо цілий каскад проросійської пропаганди – голова МЗС Польщі

Понеділок, 19 січня 2015, 10:44

Євросоюз має зайнятися питанням інформування своїх російськомовних громадян.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі  Гжегож Схетина журналістам у Брюсселі перед зустріччю глав МЗС країн ЄС.

"Ми будемо розмовляти і на цю тему. Питання інформування російськомовного населення стоїть досить гостро. Адже зараз ми бачимо цілий каскад проросійської пропаганди. Однак тут ми не бачимо єдиної позиції – це завдання досить неоднозначне", - заявив він.

За словами Схетини, майбутнє рішення щодо створення інформаційного ресурсу російською мовою насамперед має сприяти поширенню свободи слова.

Також голова польського МЗС прокоментував питання можливих санкцій проти РФ. "Звичайно, що посилення напруження на сході України не є доброю новиною. Ми будемо думати над тим, як використовувати інструменти, які в нас є окрім санкцій, що більш ефективно і дієво могли б покращити ситуацію. Ми відкриті до консультацій та готові обговорювати різні варіанти дій. Однак поки не треба чекати від нас різких рухів", - заявив він.

Гжегож Схетина також відповів на журналістське питання, чи буде розглядатися і "кримська тема". "Сьогодні ми обговорюємо питання Донецької та Луганської областей, але це не означає, що ми забули про Крим. Це питання очевидне для нас – там була анексія", - відповів він.

Нагадаємо, раніше високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться в понеділок у Брюсселі, не буде ухвалено жодних рішень щодо санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: