Путін у лютому відвідає Угорщину з офіційним візитом

Середа, 21 січня 2015, 11:22

Президент Росії Володимир Путін 17 лютого здійснить офіційний візит до Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Як зазначається, цей візит стане відповіддю на візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви 14 січня 2014 року.

Візит Путіна також підтвердив у середу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в коментарі місцевому радіо, пише EUobserver.

За його словами, в Будапешті сторони будуть обговорювати двосторонні відносини, питання енергетичної безпеки і український конфлікт.

Як повідмоляється, візит Путіна в Будапешт відбудеться два тижні після того, як канцлер Німеччини Ангела Меркель перебуватиме в Угорщині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін не приїде до Праги, де наступного тижня відзначатимуть 70-ту річницю звільнення Освенцима.

Варто також зазначити, що прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на Заході вважають "другом Кремля", який часто йде всупереч основній ліній Євросоюзу у стосунках з Росією. 

Як відомо, раніше в Угорщині пройшли протести проти прокремлівської політики уряду Орбана, яка до того ж позначилась значними корупційними скандалами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.