Президент ПАРЄ просить Росію звільнити Савченко до початку сесії Асамблеї

Середа, 21 січня 2015, 12:52

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер звернулася з листом до спікера російської Держдуми Сергія Наришкіна, в якому просить його допомоги в звільненні української льотчиці і депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє сайт ПАРЄ.

Брассер попросила звільнити Савченко "вчасно, щоб дати їй можливість бути присутньою на відкритті січневої сесії Асамблеї, яка відбудеться 26 січня".

У своєму листі Брассер зазначила, що стан здоров'я Савченко критичнийе внаслідок голодування і нагадала, що Мінський протокол, погоджений Росією і Україною, передбачає негайне звільнення всіх полонених і незаконно утримуваних осіб.

"Таким чином, я прошу вас використати всі заходи разом з вашим керівництвом для забезпечення її термінового звільнення в рамках Мінського протоколу або на гуманітарних підставах, або на інших підставах", - йдеться в листі.

Вона зазначила, що Савченко була обрана в український парламент, а крім того вона є членом української делегації в ПАСЄ.

"Це питання продовжує отруювати відносини між Росією і Україною, а також загрожує життю молодої жінки, якщойогої швидко не вирішити", - додала Брассер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.