Порошенко обговорив програми реформ в Україні з генсеком ОЕСР

Середа, 21 січня 2015, 15:02

Президент Петро Порошенко на зустрічі у Давосі з Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Хосе Анхелем Гурріа обговорив програму взаємодії та план дій з підтримки програми реформ в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Гурріа підтвердив, що залишається чинним рішення Організації від 12 березня 2014 року про призупинення процесу вступу Росії до ОЕСР та активізації співробітництва Організації з Україною. Він наголосив на тому, що всі члени Організації продовжують дотримуватися цієї позиції", - йдеться в повідомленні.

Вже найближчими днями заплановано проведення спільних заходів щодо реалізації антикорупційної політики України та побудови інституційної спроможності.

Загалом йдеться про реалізацію низки проектів у стратегічних секторах економіки: агробізнесі, машинобудуванні, енергетичному секторі, зокрема щодо відновлюваної енергії, а також підтримки малого та середнього бізнесу.

Гурріа запевнив у тому, що ОЕСР готова розширити програми співпраці з Україною. Він зазначив, що свою готовність виступити донорами вже підтвердили Естонія, Литва, США, Словаччина, Швеція та загалом Європейський Союз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.