Путін пропонував Порошенку "мирний" план за прикладом Абхазії - Пауер

Четвер, 22 січня 2015, 09:28

Президент Росії Володимир Путін пропонував президенту України Петру Порошенку "мирний" план, щоб звільнити Росію від зобов'язань по Мінським угодам.

Про це заявила голова Представництва США при ООН Саманта Пауер під час чергового засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку, повідомляє УНІАН.

"Нещодавно президент Путін запропонував президенту Порошенку обговорити російський мирний план для того, щоби звільнити Росію від зобов'язань по Мінським угодам", - зазначила Пауер.

За її словами, російський план передбачав легітимізацію територіальних захоплень сепаратистів з вересня, а також перебування російського персоналу та військової техніки на території України.

"Ми бачили такі "мирні плани" і раніше. Це було в Абхазії, Південній Осетії та в Придністров'ї", - розповіла Пауер.

Вона додала, що коли Порошенко не прийняв пропозиції Путіна, Росія пішла на звинувачення України в тому, що це є доказом незацікавленості України у досягненні миру.

"Давайте цей "мирний" план Путіна називати своїми іменами, це російський план окупації України", - переконана Пауер.

Разом з тим вона акцентувала увагу на тому, що якщо Росія дійсно серйозно відноситься до миру, вона повинна сумлінно виконувати Мінські угоди і відповідно до них вивести всю військову техніку, військовий персонал, звільнити всіх заручників, в тому числі льотчицю Надію Савченко, припинити підтримувати сепаратистів та забезпечити контроль України над міжнародним кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.