Міграційна служба: ми вийдемо на 200 тис. біометричних паспортів на місяць

Четвер, 22 січня 2015, 13:06

З 12 січня Державна міграційна служба (ДМС) оформила 15 тис. заявок на видачу біометричних паспортів, ближчим часом їхня кількість має значно зрости.

Про це повідомив на брифінгу в Кабінеті міністрів глава ДМС Сергій Радутний.

"Всього з початку року прийнято заявки на виготовлення близько 35 тис. нових паспортів, з них близько 15 тис. – біометричні паспорти. Вже роздруковано та персоналізовано 1300 одиниць паспортів – тих, по яких подані заявки на термінове виготовлення. Абсолютна більшість з них – біометричні", - заявив посадовець.

Відповідаючи на запитання "Європейської правди", він уточнив, що до 15 лютого має завершитися обладнання додаткових 600 робочих місць для виготовлення "біометрики". Наразі заявки на біометричні паспорти приймають лише у 30 підрозділах ДМС та у комерційному посереднику - ДП "Документ".

За словами Сергія Радутного, після дообладнання заплановано суттєво збільшити пропускну спроможність з видачі паспортів для виїзду за кордон.

"Минулого року ми в ДМС видавали близько 4 тис. паспортів на день. У підсумку ми плануємо видавати 8 тис. на день і вийти на показник 200 тис. паспортів на місяць", - заявив він.

Як відомо, український уряд сподівається що в травні ЄС ухвалить політичне рішення про безвізовий режим для українців, що мають  біометричні паспорти. Для цього Україна має довести Євросоюзу, що в державі функціонує стала процедура оформлення таких документів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.