За тиждень 8 тис. осіб оформили біометричні паспорти; президент каже про 14 тис.

Понеділок, 19 січня 2015, 15:34

За шість днів – з 12 по 18 січня – більше ніж 8 тисяч українців оформили заявки на отримання біометричного (чіпового) паспорта для виїзду за кордон.

Про це "Європейській правді" повідомив глава прес-служби Державної міграційної служби (ДМС) Сергій Гунько.

"Протягом минулого тижня – а це шість днів, бо деякі наші підрозділи працюють по суботах, – оформлено заявки на отримання 21 248 закордонних паспортів. Це все – паспорти нового зразка. З них вісім з гаком тисяч – це біометричні паспорти, тобто чипові", - заявив він.

Такий, здавалося б, низький попит на біометрику (порівняно зі "звичайними" паспортами для виїзду за кордон) посадовець пояснив тим, що наразі більшість підрозділів ДМС ще не мають технічної можливості оформлювати біометрику.

"Біометричні паспорти оформлюють в 30 пунктах, звичайні – у більш ніж 200 інших. Як ви бачите зі співвідношення кількості оформлених документів, попит на біометрику – суттєво вищий", - запевнив Гунько.

Зазначимо, що інформаційні агенції з посиланням на президента Петра Порошенка в понеділок 19 січня поширюють інші дані про кількість оформлених паспортів.

"Біометричний паспорт №1 на початку року отримав президент України. У нас вже більше 14 тис. громадян подали заявки на отримання біометричного паспорта", - заявив він під час переговорів з прем’єром Польщі Євою Копач.

Швидше за все, Порошенко назвав "біометрикою" кількість усіх заявок на оформлення паспортів і взяв дані не за повний тиждень, а станом на четвер чи п’ятницю.

Як повідомляла "Європейська правда", 12 січня розпочалося оформлення біометричних паспортів, але наразі встановлено лише 30 робочих місці по території України. До середини лютого має бути встановлено ще 600 робочих місць в усіх підрозділах ДМС, після чого оформлення вийде на планову потужність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: