Україна та ЄС обговорили відновлення спільного контролю транзиту газу до Європи

П'ятниця, 23 січня 2015, 20:35

Україна підтримує ініціативу європейської сторони про відновлення моніторингу транзиту природного газу з Росії в країни ЄС через територію України.

Про це сказав міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин на зустрічі з послом Євросоюзу в Україні Яном Томбінським, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу міністерства.

"Міністр підтримав ініціативу європейської сторони про поновлення здійснення моніторингу транзиту природного газу з Російської Федерації до країн Європейського Союзу через територію України з метою підтвердження того, що Україна є надійним транзитером газу", - йдеться у повідомленні.

Демчишин наголосив, що НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" повністю готові для прийому місії моніторингу на об'єктах ГТС України і підтверджують готовність надати доступ європейським експертам до об'єктів ГТС.

Крім того, за його словами, міністерство підготувало проекти планів імплементації актів законодавства ЄС в енергетичній сфері в рамках Угоди про асоціацію і найближчим часом, після завершення всіх внутрішньодержавних процедур, вони будуть представлені для затвердження урядом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.