Прем’єр Латвії: в Україні війна, не можна стояти осторонь і нічого не робити

Вівторок, 27 січня 2015, 09:22

Прем'єр-міністр головуючої в ЄС Латвії Лаймдота Страуюма підтримує введення Європейським союзом додаткових санкцій проти Росії.

Про це вона заявила у вівторок, 27 січня, в інтерв'ю програмі "Ранкова панорама" Латвійського телебачення, пише Delfi.lv.

За словами прем'єр-міністра, за останніми подіями в Україні не можна просто спостерігати з боку, тому у ЄС немає іншого шляху, крім як реагувати шляхом введення санкцій.

"Ми не можемо називати все це окремими терактами. Це війна", - підкреслила Страуюма.

"За нашою пропозицією в четвер буде скликано нараду міністрів закордонних справ ЄС, на якій обговорюватиметься, які санкції можуть знадобитися і як далі проходитиме цей процес. Санкції - це не головне. Головне, щоб там закінчилося протистояння, і Україна змогла б зайнятися відновленням економіки", - впевнена вона.

За її словами, наразі існують різні пропозиції щодо додаткових економічних обмежень проти Росії. Страуюма водночас підкреслила, що санкцій ніхто не хоче, бо рано чи пізно все одно доведеться йти на переговори, але стояти осторонь і нічого не робити, коли в Україні "фактично війна", ЄС не буде.

Глава уряду визнала, що в разі введення нових санкцій Латвія може понести певні економічні збитки, але це необхідно, якщо країна бажає продемонструвати своє ставлення до подій.

Нагадаємо, в четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.