Лідер Європейської народної партії в ПАРЄ підтримав росіян щодо санкцій – джерело

Вівторок, 27 січня 2015, 21:07

Керівник групи Європейської народної партії  в ПАРЄ Педро Аграмунт на закритому засіданні Моніторингового комітету, попри офіційну позицію партії, проголосував за зняття санкцій з росіян.

Про це повідомляє джерело "Європейської правди" в асамблеї, зазначаючи, що ця позиція помітно погіршила шанси української делегації на успіх у голосуванні про  повноваження російських депутатів.

Як повідомлялося, росіяни в ПАРЄ пролобіювали зняття з РФ більшості обмежень, в тому числі двох ключових – щодо права голосу та можливості участі у роботі керівних органів ПАРЄ. Ця пропозиція перемогла з перевагою в 3 голоси українську ідею про збереження поточного рівня санкцій.

Остаточне рішення щодо цього буде ухвалене в середу ввечері в пленарному залі.

Як відомо, офіційно група ЄНП декларує підтримку України у конфлікті з РФ, тож Аграмунт діяв всупереч партійній позиції. Між тим, певна частина депутатів ЄНП орієнтуються на позицію голови групи.

Педро Аграмунт – іспанський депутат, від червня 2013 року він обіймає посаду голови. одна з двох найбільших груп - так само, як і група соціалістів, вона налічує 183 голоси.

Необхідно додати, що група соціалістів в ПАРЄ, за даними джерел, вирішила підтримувати скасування санкцій, накладених проти РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.