РФ готова залишитися в ПАРЄ, якщо приймуть урізані санкції - Наришкін

Вівторок, 27 січня 2015, 16:49

Спікер Державної думи Сергій Наришкін заявляє, що Росія готова продовжити роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи у разі, якщо ПАРЄ прийме урізані санкції, запропоновані головою моніторингового комітету, австрійцем Штефаном Шеннахом.

Про це він заявив на брифінгу у Страсбурзі, передає кореспондент Європейської правди.

"Комітет з моніторингу схвалив проект резолюції. Він повертає нам головні повноваження, які потрібні, щоб продовжити роботу в асамблеї - це право голосувати і бути представленим у статутних (керівних) органах ПАРЄ", - заявив він.

"Якщо російська делегація буде позбавлена двох найважливіших прав, ми будемо змушені на рік призупинити свою роботу в асамблеї", - попередив Наришкін.

Він також висловив упевненість, що присутність РФ у складі ПАРЄ позитивно вплине на ситуацію в Україні. Втім, при обґрунтуванні цього спікер Держдуми висловив упевненість, що Росія жодним чином не причетна до конфлікту на українській території.

"Щоб подолати внутрішньоукраїнську кризу і громадянську війну, потрібен діалог в рамках ПАРЄ, який явно буде неефективним без участі Росії... Я оптиміст і хочу вірити в те, що серед делегацій в асамблеї буде більше розсудливих людей, які розуміють глибину кризи і те, що без Росії діалог буде безглуздим", - заявив Наришкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.