Етнічні поляки з Маріуполя хочуть виїхати до Польщі

Середа, 28 січня 2015, 17:22

Українські громадяни польського походження, які проживають у Маріуполі, просять Польщу евакуювати їх після суботнього обстрілу.

Про це заявив президент Польсько-українського культурного товариства в Маріуполі Єжи Вуйціцький, повідомляє Польське радіо.

За словами Вуйціцького, багато поляків, котрі живуть в зоні боїв в Україні, не знали про можливість евакуації, котру провадило польське Міністерство закордонних справ. Тепер вони хочуть покинути регіон протистояння.

Як сказав Вуйціцький, серед майже 700 осіб польського походження, котрі мешкають в Маріуполі, близько 50 хочуть покинути місто.

Він додав, що отримав від МЗС у Варшаві підтверджувальний лист, що проведена кільканадцять днів тому евакуація поляків з Донбасу була одноразовою акцією і інші особи не можуть розраховувати на таку ж допомогу.

Як повідомлялося, 13 січня з Харкова до міста Мальборк, що на півночі Польщі, евакуювали 178 етнічних поляків, які виїхали з Донбасу.

Евакуйовані особи мешкатимуть на туристичних базах на півночі Польщі, більшість із них мають "карту поляка", тому можуть легально працювати в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.