Литва та Україна підписали план співпраці у сфері оборони

Четвер, 29 січня 2015, 08:15

Литва і Україна у середу підписали план двостороннього співробітництва у сфері оборони на 2015 рік, який намічає навчання представників Збройних сил України та консультації в Литві, проведення спільних військових навчань в обох країнах, лікування військовослужбовців та ін.

Про це повідомляє видання Delfi.lt з посиланням на Міноборони Литви.

План підписали в Києві віце-міністр оборони Литви Маріюс Вяличка і заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Леонід Голопатюк.

У плані передбачається запрошувати українських військових в Литву для навчання на курсах англійської мови на курсах штабних офіцерів у Військовій академії Литви, а українських унтер-офіцерів - для навчання на міжнародних курсах інструкторів у Військовому училищі Литви.

Крім того, Литва планує консультувати українських колег з питань створення кібернетичної системи оборони і обмінюватися досвідом в галузі військової медицини.

Нагадаємо, раніше Литва пообіцяла Україні поставку летальної зброї та боєприпасів - про це було оголошено в ході візиту в Україну президента Далі Грибаускайте. Готовність Литви на постачання зброї в Україну в інтерв'ю "Європейській правді" підтвердив також голова МЗС Лінас Лінкявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: