Стокгольмський арбітраж розпочне слухання щодо "Газпрому" й "Нафтогазу" улітку 2016 року

Четвер, 29 січня 2015, 10:45

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма 11 грудня 2014 року сформував склад арбітрів щодо розгляду спору "Газпрому" з "Нафтогазом України".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Газпром" 16 червня 2014 року звернувся до Стокгольмського арбітражу з позовом про стягнення з НАК "Нафтогаз України" неоплаченої заборгованості за природний газ і відсотків за вказану заборгованість на загальну суму понад $4,5 млрд.

"Того ж дня НАК подав позов про ретроактивну зміну ціни на газ, відшкодування усіх переплат, здійснених ним з 20 травня 2011 р., в розмірі не менш ніж $6 млрд і скасування положення угоди, що забороняє реалізацію природного газу, який за нею постачають, за межами України", - йдеться в повідомленні.

1 липня НАК і "Газпром" дали відповіді на прохання по відповідних арбітражах. 21 липня дві справи були консолідовані; усні слухання відбудуться не раніше лютого-березня 2016 року.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" раніше заявляв про готовність до проведення переговорів із російським "Газпромом" про умови постачання газу на період до закінчення розгляду спору між сторонами в Стокгольмскому арбітражі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.