"Газпром" самостійно будуватиме морську частину проекту "Турецький потік"

Вівторок, 27 січня 2015, 15:33

 "Газпром" буде будувати морську частину проекту "Турецький потік" самостійно.

Про це йдеться в повідомленні компанії за підсумками робочої зустрічі голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера і міністра енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танера Йилдиза.

"Реалізовувати морську частину проекту "Газпром" буде самостійно. Газотранспортні потужності на території Туреччини будуть створюватися спільно", - говориться в заяві.

"Частки участі будуть визначені в ході подальших переговорів. Уповноваженою компанією з турецької сторони призначена компанія Botas. Протягом одного тижня "Газпром" і Botas підготують спільний план-графік реалізації основних заходів за проектом", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, що плани Росії побудувати новий газопровід через Туреччину в обхід України як транзитної країни для транспортування газу в Європейський Союз не спрацюють.

 Як відомо, глава "Газпрому" Олексій Міллер під час першого візиту до Росії нового заступника голови Єврокомісії з енергетики Мароша Шефчовича заявив, що транзит газу до Європи, який здійснюється через Україну, буде перенаправлений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: