МЗС РФ "розчарований" рішенням ЄС щодо санкцій

П'ятниця, 30 січня 2015, 11:46

Рішення Ради ЄС у закордонних справах щодо продовження санкцій проти РФ до вересня, а також розширення чорного списку, викликає розчарування.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

"Євросоюз продовжує наполегливо слідувати курсом на подальше загострення і без того напружених відносин з Росією", - говориться в повідомленні.

"Таке однобоке прочитання Брюсселем ситуації в українському конфлікті позбавляє його можливості виступати "неупередженим брокером", - переконаний російський МЗС.

"Дивує і та поспішність, з якою було прийнято вчора Радою ЄС у закордонних справах рішення. Мабуть, боялися, що мінський процес ось-ось відновиться і може повторитися вересневий конфуз, коли санкції проти Росії були посилені на наступний після досягнення домовленостей день", - йдеться в заяві.

На думку російського зовнішньополітичного відомства, Рада (у закордонних справах. - Ред.) опинилася в чергове "заручником агресивної меншини, для якої українська криза-лише привід для нав'язування русофобських підходів і протидії нормальній співпраці між Росією і Євросоюзом".

МЗС РФ закликав ЄС "замислитися над безперспективністю санкційного протистояння, яке тільки шкодить народам і економікам країн".

Як повідомлялося, 29 січня Рада ЄС у закордонних справах за підсумками екстреного позачергового засідання ухвалила рішення, яким продовжила санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.