ЄС має розглянути нові санкції проти РФ - МЗС Британії

Четвер, 29 січня 2015, 15:36

Глави МЗС країн ЄС повинні підготувати варіанти відповіді на погіршення ситуації на сході України, зокрема нові обмежувальні заходи.

Про це заявив міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон журналістам у Брюсселі перед зустріччю міністрів закордонних справ.

"Я думаю, що нашим обов'язком є розглянути можливі варіанти на майбутнє, зокрема, і я думаю, наразі це необхідно, подальші обмежувальні заходи щодо РФ",  - сказав він.

За його словами, лідери країн Євросоюзу будуть вирішувати, чи впроваджувати нові санкції залежно від того, як складатиметься ситуація.

Як відзначив Лідінгтон, потрібно покласти відповідальність за імплементацію мінських угод на проросійських сепаратистів та "їхніх спонсорів у Москві".

"Після обстрілу у Маріуполі ми маємо найбільшу втрату життів цивільного населення від початку цього конфлікту, якщо не враховувати рейс MH17", - наголосив британський міністр.

"Я сподіваюся, що сьогодні ми матимемо візуальну демонстрацію нашої солідарності", - відзначив він.

Нагадаємо, раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.