Україна візьме участь у зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні

Неділя, 4 січня 2015, 17:24

Представники України братимуть участь у зустрічі у "нормандському форматі", яка відбудеться в понеділок, 5 грудня, у Берліні.

Україну на зустрічі на рівні представників міністерств представить директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макєєв.

Макєєв в своєму Twitter підтвердив, що сьогодні відправився до Берліну разом з новим послом України в Німеччині Андрієм Мельником.

Спікер МЗС України Євген Перебийніс заявив, що на завтрашній зустрічі дипломати будуть займатися підготовкою зустрічі на високому рівні.

Він не зміг назвати точну дату зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у "нормандському форматі", але уточнив, що вона запланована на найближчий час.

"Для того щоб зустріч глав МЗС була результативною, необхідні зустрічі на рівні політдиректоров", - сказав Перебийніс в ефірі 112.Україна.

Російські ЗМІ в неділю повідомили, що Росію на зустрічі представлятиме директор другого департаменту країн СНД Віктор Сорокін.

Як повідомлялося, 15 січня в столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч у "нормандському форматі", у якій братимать участь  президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.