МІНІСТРИ НЕ ДОМОВИЛИСЯ ПРО ЗУСТРІЧ В АСТАНІ. Будуть ще одні переговори

П'ятниця, 9 січня 2015, 17:05

Глави МЗС України, Росії, Франції та Німеччини не дійшли згоди щодо зустрічі в Астані у "нормандському форматі".

Про це повідомив  міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами телефонної розмови на своїй сторінці в Twitter.

"Поклав слухавку після розмови з колегами з ФРН, Франції та РФ. Єдиний "прогрес" - домовились особисто зустрітися в Берліні. Працюємо далі..." - написав він.

За словами Клімкіна, зустріч відбудеться 12 січня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Франції, Росії, України та Німеччини проведуть зустріч 8-9 січня.

Як повідомлялося, 15 січня в столиці Казахстану Астані повинна відбутися зустріч у "нормандському форматі", в якій братимуть участь  президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін.

Водночас Франція та Німеччина сумніваються у доцільності проведення зустрічі щодо ситуації в Україні у "нормандському форматі" 15 січня в Астані.

Зокрема, речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штефен Зайберт заявив, що зустріч має сенс лише за умови досягнення прогресу.

Канцлер же, зі свого боку, заявила 8 січня, що проведення зустрічі у "нормандському форматі" буде вирішено найближчими днями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: