Сікорський: поки Путін при владі, Росія Крим не віддасть

Четвер, 12 лютого 2015, 12:32

Поки в Росії при владі лишається Володимир Путін, Крим до України не повернеться.

Про це сказав екс-глава МЗС Польщі, маршалок Сейму Радослав Сікорський в інтерв’ю газеті Wyborcza.

"Поки президент Путін лишається при владі, Крим він не віддасть. Але це не означає, що він не платитиме ціну за незаконну анексію", - сказав польський політик.

За словами Сікорського, такою ціною будуть санкції. На його думку, майбутнє Криму повинно вирішуватися за участю України та Росії.

"Наприклад, можна уявити ситуацію, що Київ і Москва домовляться про проведення справедливого референдуму, це можна було б прийняти. Але на це необхідна згода України", - наголосив він.

Разом з тим Сікорський зазначив, що перетворення Криму в своєрідну "гарячу точку" можна було передбачити ще п'ять років тому.

"Що Крим стане гарячою точкою, я передбачав ще п'ять років тому. Тоді я вирішив створити в Севастополі польське консульство – єдину дипломатичну місію ЄС на півострові. Я відвідав це місто, подивився на українські та російські військові кораблі поряд, суміжні штаб-квартири – це все мені нагадало ситуацію з Гданськом", - розповів він.

За словами Сікорського, Україна вже не повернеться в орбіту інтересів Росії, оскільки народ сам обрав європейське майбутнє, не зважаючи на те, що російська модель має "свої переваги".

"Президент Путін зараз завершує формування української нації, будує її легенду про національну оборону. За всіх тактичних успіхів, це стратегічна поразка Путіна", - вважає Радослав Сікорський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.