Лінкявічюс: зарано говорити про прогрес, домовленостям потрібна реалізація

Четвер, 12 лютого 2015, 15:44

Поки рано говорити про справжній прогрес у вирішенні конфлікту на сході України після переговорів у Мінську, оскільки неясно, чи будуть реалізовані угоди.

Про це сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.lt.

Коментуючи результати переговорів, що відбулися в Білорусі, він сказав, що угоди про припинення вогню і відведення важких озброєнь дуже важливі, але поки не можна назвати їх остаточними.

"Очевидно, що це не якісь остаточні угоди, можливо, їх можна оцінювати як проміжні. Дуже важливо, що йдеться про припинення вогню, відведення озброєнь, в перспективі - про контроль над кордоном" - сказав Лінкявічюс .

"Поки що передчасно оцінювати все це позитивно, оскільки ми хочемо побачити здійснення цього в реальності", - додав він.

Глава МЗС Литви звернув увагу на те, що немає остаточної угоди про контроль над кордоном між Росією і Україною і статус Донецької і Луганської областей.

"Яке б угода не була досягнута, потрібно подивитися, як вона буде реалізована. Незабаром побачимо, чи прийде недільний ранок без бойових дій, тоді і буде видно, чи є рух у цьому напрямку. Я розумію, що з найважливіших питань немає остаточної угоди - і по контролю над кордоном, і за статусом областей. Багато питань без відповіді", - сказав міністр.

За словами Лінкявічюса, після переговорів у Мінську поки немає жодних причин говорити про пом'якшення санкцій Росії, і якщо угоди не будуть дотримуватися, то це стане підставою для додаткових санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: