Постпред РФ у ЄС: новий санкційний список не сприятиме виконанню мінських рішень

П'ятниця, 13 лютого 2015, 18:39

Розширення "чорного списку" ЄС не буде сприяти виконанню сторонами конфлікту в Україні мінських документів.

Про це заявив постпред РФ при ЄС Володимир Чижов, пише агенція РИА "Новости".

"Це не тільки подасть сигнал російській суспільній думці і не тільки змусить РФ повернутися до списків у відповідь, але і не буде стимулювати сторони конфлікту, причому, обидві сторони, до активного виконання положень мінських документів", - сказав він.

"За уривчастими даними, які до нас доходять - більша частина цього списку - це українські громадяни, не ті, хто живуть в Києві і працюють над мобілізацією і військовою кампанією, а ті, які відстоюють свої права на сході України на Донбасі", - додав він.

"Європейська рада навіть не поворухнула пальцем, щоб призупинити процедуру запущеного в минулий понеділок розширення "чорного списку". Вона носить автоматичний характер, і без втручання учасників саміту вона обернеться тим, що 16 лютого цей список подовжиться", - сказав Чижов.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Євросоюз не відмовлятиметься від вже ухвалених санкцій проти Росії, які мають набрати чинності з понеділка, 16 лютого.

Рішення про розширення чорного списку було прийняте на засіданні ради міністрів закордонних справ країн ЄС у відповідь на атаки терористів протии мирних жителів Маріуполя наприкінці січня

Як повідомлялося, імплементацію цього рішення було відкладено на прохання України до понеділка 16 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.