Україна відкрила ЄС доступ до об'єктів ГТС для моніторингу транзиту газу

П'ятниця, 13 лютого 2015, 19:56

Оператор газотранспортної системи (ГТС)України - компанія "Укртрансгаз" відкрила доступ спостерігачам Європейської комісії до об'єктів ГТС, у тому числі, до газовимірювальних станцій, для моніторингу транспортування природного газу територією України.

Про це йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз-України".

"Крім надання фізичного доступу моніторинговій місії на об'єкти української ГТС, "Укртрансгаз" розпочав щоденну передачу даних за заявками на транспортування російського газу для європейських споживачів, про фактичні обсяги надходження російського газу в Україну і фактичні обсяги транспортування газу для ЄС і України", - наголошують в "Нафтогазі".

Згідно з повідомленням, рішення про створення такої системи інформування було прийнято 30 січня на робочій зустрічі представників НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгазу" з представниками асоціації операторів газотранспортних систем Європи (ENTSOG), на продовження попередньої домовленості з Європейською комісією.

"Щоденну передачу даних почали 2 лютого", - наголошують у "Нафтогазі".

Як зазначається, Україна - перша країна, яка не є членом ЄС, яка приєдналася до щоденної системі прозорого відображення даних з транспортування природного газу ENTSOG.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міненерго підтримали ініціативу європейської сторони про поновлення здійснення моніторингу транзиту природного газу з Російської Федерації до країн Європейського Союзу через територію України з метою підтвердження того, що Україна є надійним транзитером газу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.