В АП закликали ЄС, НАТО та ОБСЄ засудити порушення перемир'я на Донбасі

Вівторок, 17 лютого 2015, 16:17

Україна звертається до країн-учасниць переговорів із врегулюванню ситуації на Донбасі у зв'язку з ескалацією ситуації з боку незаконних збройних формувань у Мінську.

Про це заявив заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий, передає Інтерфакс-Україна.

"У зв'язку з цим ми звертаємося до країн-учасниць переговорів в Мінську: Німеччини, Франції, Російської Федерації, а також країн ЄС та країн НАТО, що фактично надали мандат цим представникам, що проводили переговори, досягали чіткої дорожньої карти на мирний процес, які сьогодні розуміють, що ескалація загрожує не лише територіальній цілісності й суверенітету України, а й безпеці в Європі, по суті в центрі Європи, і загрожує безпеці у світі", - заявив він.

"Ми звертаємося також до країн-учасників ОБСЄ з вимогою висловити рішучий протест у зв'язку з блокуванням роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і закликаємо вжити всіх можливих заходів для вирішення цієї ситуації", - наголосив Чалий.

"Ми звертаємося до постійних членів Ради безпеки ООН не допустити подальшого порушення Мінських угод", - додав  заступник голови адміністрації президента України.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Франції Лоран Фабіус заявив, що Росія нестиме відповідальність за зрив мінських угод навіть у разі, якщо формально їх порушуватимуть бойовики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: