Росія готова співпрацювати з ЄС щодо транзиту через новий газопровід – Путін

Середа, 18 лютого 2015, 10:49

Росія готова на різні варіанти співпраці з Європою щодо транзиту газу через новий газопровід, але все залежатиме від Європейської комісії.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми готові і в Болгарію піти, нас Єврокомісія про це сьогодні уже просить, ми готові піти через Грецію. Ми не збираємося нічого закривати, себе ні від кого відрізати, але це вже питання логістики – де вигідніше, де економічніше. Але якщо нам будуть допомагати, а якщо будуть заважати, то тоді це не наш вибір, це рішення тієї ж Єврокомісії, наших європейських партнерів", – сказав Путін.

"Повернення до "Південного потоку" в тому вигляді, в якому він був заявлений раніше, вже бути не може", – наголосив Путін.

За його словами, за відсутності перешкод, російська сторона готова реалізувати частину колишнього "Південного потоку" через Туреччину.

Як повідомлялося, у Євросоюзі мають намір відновити тристоронні переговори про умови постачання російського газу до України, а також щодо транзиту до Європи.

Раніше російський "Газпром" погрожував весь транзит газу до Європи перенаправити в обхід України через Туреччину – через так званий "Турецький потік".

Проте у Євросоюзі вважають, що плани Росії побудувати новий газопровід через Туреччину не спрацюють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: