Росію треба негайно відключити від SWIFT - євродепутат

Четвер, 19 лютого 2015, 11:58

Європа має посилити санкції проти РФ, зокрема, шляхом її негайного відключення від SWIFT, а також визнати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Про це сказав депутат Європарламенту від Бельгії (група консерваторів і реформістів), член делегації комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Марк Демесмакер на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що з групою волонтерів мав можливість відвідати зону АТО, побачити вихід українських військових з Дебальцевого та поспілкуватися з деякими з них.

"Для мене очевидно, що вони перебували під постійним вогнем після оголошення режиму припинення вогню.", - сказав він.

Демесмакер висловив переконаність у необхідності визнання так званих "ДНР"/"ЛНР" терористичними організаціями і посилення санкцій проти РФ.

"У зоні АТО присутні російські війська... а "ДНР" і "ЛНР" ми маємо визнати терористичними організаціями. Ми повинні зупинити Росію, можливо, шляхом посилення санкцій, або негайним відключенням Росії від системи SWIFT", - заявив він.

Депутат ЄП зазначив, що російська агресія на сході України супроводжується потужною пропагандою.

"Ми маємо напрацювати нові шляхи протидії, тому, що РФ використовує нові методи війни, зокрема, пропаганду. Це загроза не лише для України, але й для всього світу. Російська пропаганда дуже сильна, вона отруює і російське, і частково українське і європейське суспільство", - сказав він.

На думку Демесмакера, деескалації ситуації на сході України залежить від Кремля: "Ключ до миру на сході України має знайти саме Москва".

"Але паралельно ми маємо допомогти Україну захистити себе. Ми маємо зробити все для посилення обороноздатності України, тому що це, можливо, єдиний спосіб зупинити такі дії проти вашої країни", - наголосив депутат ЄП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: