ЄС проаналізує прохання України про миротворчу місію

Четвер, 19 лютого 2015, 14:29

Верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії ЄС на Схід України для контролю за режимом припинення вогню.

Про це заявив у Ризі заступник генерального секретаря Європейської дипломатичної служби Мачей Поповський, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми знаємо про пропозиції України, зроблені президентом Петром Порошенком, але нам потрібно знати більше, потрібна ясність"", - сказав він.

Поповський зазначив, що будь-які дії ЄС мають ґрунтуватися на чіткому мандаті та обговорюватись країнами-членами Євросоюзу.

"Євросоюз повинен отримати конкретні пропозиції від України щодо миротворчої місії, перш ніж обговорювати її всерйоз", - підкреслив він.

Він також назвав пріоритетом ЄС забезпечення виконання мінських домовленостей. 

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що миротворчі війська необхідні Україні для дотримання мінських угод.

18 лютого Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.