Росію можуть відключити від SWIFT - глава МЗС Польщі

Понеділок, 23 лютого 2015, 08:56

У випадку загострення ситуації на сході України Росію можуть відключити від SWIFT.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина в інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna.

"Це можливо як один з наступних кроків. Пам'ятайте, однак, що такі заходи є двосічною зброєю, яка обрушиться не тільки на Росію", - зауважив він.

"Я не прихильник таких сценаріїв. Але ми повинні бути готові (до них. - Ред.) залежно від того, що відбуватиметься в Україні", - додав Схетина.

За його словами, він неодноразово обговорював питання нових санкцій з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні.

"Якщо не спрацює позитивний сценарій на сході (України. - Ред.), ми повинні бути готові до наступного типу санкцій. Ми повинні мати плани для різних варіантів за  масштабами і наслідками", - наголосив глава МЗС Польщі.

Як підкреслив він, після обстрілу Маріуполя, глави МЗС країн ЄС прийшли до висновку, що жодні нові санкції проти РФ "не є неможливими".

За словами Схетини, посиленню санкцій проти РФ не стане на заваді більш поміркована позиція нового уряду Греції.

"У разі ескалації з  боку Росії, будуть загострюватися санкції. Я вірю, що це можливо. Повідомлення повинно бути ясним: більше насильства - більше санкцій", - відзначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Європейської ради Дональд Туск у понеділок, 23 лютого, почне консультації з лідерами країн-членів ЄС з питання розширення економічних санкцій у зв'язку з агресією проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.