Сбербанк хоче продати свої відділення в Угорщині та Словаччині – ЗМІ

Понеділок, 23 лютого 2015, 16:41

Конфлікт між РФ і Заходом через події в Україні змусив російський Сбербанк продати частину своїх активів у Центральній Європі, зокрема, наразі готуються угоди з продажу угорської і словацької "дочок" банку.

Про це повідомило чеське видання Lidovky.cz з посиланням на власні джерела у банківських колах.

"Сбербанк у Чеській Республіці не продається, але в Угорщині та Словаччині готуються підписати такі угоди", - сказало джерело.

Активи словацької "дочки" Сбербанку оцінюються більше ніж в 2 млрд євро, угорської – близько 1,6 млрд євро.

Серед кандидатів на купівлю словацького Сбербанку - чесько-словацька фінансова група Penta, чесько-словацька дочка італійського банку UniCredit і угорський OTP Bank, який також працює в Словацькій Республіці.

Видання повідомляє, що наразі є поки не підтверджена інформація, що російський Сбербанк може продати і свою чеську "дочку".

Як зазначається, хоча європейські санкції і не стосуються філій банку в ЄС, кошти від продажу "дочки" не завадять центральному відділенню у Росії.

Раніше "Європейська правда" писала про те, що російський Сбербанк потрапив до переліку санкцій ЄС, який було оприлюднено 12 вересня минулого року. Окрім цього, про санкції проти цієї фінансової установи оголосили США і Канада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.