Напад на країни Балтії викличе кризу в регіоні - міністр оборони Швеції

Вівторок, 24 лютого 2015, 12:58

Ніхто не береться прогнозувати, що станеться, якщо на країни Балтії буде здійснений військовий напад або проти них буде використаний сценарій, схожий на анексію Криму Росією.

Про це заявив міністр оборони Швеції Петер Гултквіст, повідомляє Delfi.

"Криза в цьому регіоні торкнеться не одну й не дві держави. Я думаю, що вона вплине на багато країн, головним чином, - на країни регіону Балтійського моря", - сказав Гултквіст.

Він зазначив, що важко відповісти на питання про можливу реакцію Швеції при виникненні подібної кризи в регіоні.

"Я думаю, що нам не потрібно спекулювати на цю тему. Ми бачимо, що Росія чинить тиск на країни Балтії. У нас є контакти з країнами Балтії. Однак про те, що ви будете робити в специфічній ситуації, ви можете знати тільки тоді, коли настає ця ситуація. Ми не можемо зараз цього передбачити", - пояснив Гултквіст.

Швеція не входить в НАТО і міністр дав зрозуміти, що країна не планує приєднуватися до альянсу, хоча підтримує партнерські стосунки з НАТО.

"Ми беремо участь у спільних навчаннях. Ми працюємо як партнер, а не як учасник. Ми не готові брати на себе таку ж відповідальність, як і країна НАТО. У декларації нашого уряду сказано, що вступ до НАТО зараз не стоїть на порядку денному. Однак ми готові розвивати партнерські відносини й робити свій внесок", - зазначив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: