У Литві приготували відповідь на російську пропаганду

Середа, 25 лютого 2015, 16:23

У відповідь на зростаючий інформаційний тиск кремлівської пропаганди в ЗМІ литовська національна мовна телерадіокомпанія LRT збирається випускати нові програми для російськомовного населення.

Про це повідомляє видання Delfi.

Повідомляється також, що восени планується запустити програму, яка буде викривати джерела пропаганди і принципи їх дії.

Це питання обговорювалося на спільному засіданні представників Ради LRT, Ради з культури і мистецтва та Міністерства культури Литви.

За словами голови Ради LRT Жигінтаса Пячюліса, зараз завершується вироблення умов для програм, які планується запустити з осені.

Хоча формат програм та інші деталі, за його словами, на засіданні не обговорювалися, мова тим не менш йшла про те, що в програмі можна було б показувати з коментарями уривки конкретних пропагандистських програм.

LRT також має намір збільшити пропозицію створених на Заході програм для російськомовного населення - телебачення днями завершило узгодження умов співпраці з державною мовною компанією Німеччини Deutsche Welle про ретранслювання інформаційних програм російською мовою.

З середини минулого року канал LRT і канал LRT Kultura показують програми російською мовою, створені українським 5-им каналом і радіо "Вільна Європа" в Чехії.

Сейм Литви на весняній сесії продовжить розгляд внесених президентом поправок про боротьбу з пропагандою, які, зокрема, пропонують за розпалювання війни і ненависті карати ретрансляторів.

Раніше повідомлялося, що спецслужби Литви спостерігають все більш очевидні зусилля Росії з розпалювання інформаційної війни і поширення пропаганди в ЗМІ та соціальних мережах країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.