Комітет Україна-ЄС: Росія веде війну, потрібна безпекова місія в Україні

Середа, 25 лютого 2015, 18:45

Парламентський комітет асоціації, засідання якого відбулося в Брюсселі 24-25 лютого, визнав той факт, що Росія веде війну на території України та підтримав пропозиції української сторони щодо  термінових дій з боку ЄС.

Про це йдеться у резолюції комітету, примірник якої є в розпорядженні Європейської правди.

"Комітет рішуче засуджує той факт, що Росія веде неоголошену гібридну війну з Україною", йдеться, зокрема, в документі.

Двосторонній парламентський орган підтримав надання Києву додаткового озброєння та зазначив, що кроки для посилення української армії мають здійснювати не лише окремі країни, але також ЄС як структура.

"Не існує застережень чи законодавчих обмежень щодо постачання в Україну оборонного озброєння. Євросоюз має знайти шляхи підтримки зусиль українського уряду щодо зміцнення обороноздатності України", - наголошується в резолюції.

Окремий пункт присвячений підтримці ідеї про миротворчу місію.

"ЄС повинен розглянути пропозицію РНБО про створення безпекової місії ЄС, яка має стати ефективним інструментом захисту територіальної цілісності, суверенітету, незалежності та непорушності кордонів України", - йдеться в документі.

Також комітет закликав ЄС "посилити санкції (проти Росії), особливо – в енергетичному та фінансовому секторах, в разі негативних тенденцій у виконанні Мінських домовленостей"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: