Україна може йти до членства в ЄС, потрібний механізм виконання асоціації – комітет по співпраці з ЄП

Середа, 25 лютого 2015, 19:02

Парламентський комітет асоціації, засідання якого відбулося в Брюсселі 24-25 лютого, закликав Верховну раду посилити повноваження та функції комітету ВР з євроінтеграції та підкреслив, що Україна може претендувати на членство у Євросоюзі.

Про це йдеться у резолюції комітету, примірник якої є в розпорядженні Європейської правди.

"Україна має європейську перспективу та може подавати заявку на членство в ЄС в разі дотримання принципів демократії, верховенства права, ключових свобод людини та поваги до прав меншин", - наголошується, зокрема, у рішенні спільного органу Верховної ради та Європарламенту, який було створено відповідно до угоди про асоціацію.

У рішенні комітету також зазначається, що Верховна рада повинна посилити функції профільного комітету (з питань європейської інтеграції) оскільки це потрібно для ефективного виконання угоди про асоціацію.

Спільний комітет ВР та ЄП наголосив, що  Європарламент готовий надати допомогу для посилення спроможності українського комітету.

"Група Європарламенту з підтримки демократії обрала Україну як пріоритетну країну для підтримки спроможності парламенту, включаючи посилення ролі комітету з євроінтеграції", зазначається в документі.

Як повідомлялося, ідею про посилення функцій комітету ВР першим оприлюднив президент Європарламенту Мартін Шульц після зустрічі з головою ВР Димитром Гройсманом 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: