МЗС Литви заявив про підтримку суверенітету України у річницю анексії Криму

П'ятниця, 27 лютого 2015, 08:37

Литва твердо підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Про це йдеться в заяві МЗС Литви, повідомляє Delfi.

Як зазначається, що російська військова агресія, яку рік тому розпочалася у Кримській автономній республіці України і продовжується зараз на сході України, "грубо порушує норми міжнародного права", такі, як Хартія ООН, положення Гельсінкського заключного акта, Будапештський меморандум 1994 року, а також двосторонні договори Росії і України.

"Такі цілеспрямовані військові дії не тільки зневажають двосторонні та багатосторонні угоди про забезпечення територіальної цілісності України, але й ставлять під загрозу безпеку і стабільність у всій Європі", - зазначають в МЗС Литви.

Крім того, в МЗС засудили грубі системні порушення прав людини насамперед в анексованому Криму.

"Ми також висловлюємо стурбованість у зв'язку з випадками обмеження ЗМІ у Криму. Ми ще раз закликаємо Російську Федерацію припинити незаконну анексію Кримської автономної республіки України, вивести свої збройні сили з території України, дотримувати норми міжнародного права і поважати права людини", - йдеться в повідомленні.

27 лютого минулого року на півострові Крим було зайнято першу будівлю влади Автономної республіки Крим. Менше ніж через місяць без участі міжнародних спостерігачів був проведений "референдум", після якого Крим був анексований.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: