Голова Венеціанської комісії радить Порошенку призупинити люстрацію

Вівторок, 3 лютого 2015, 16:21

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо вважає, що закон про люстрацію необхідно доробити, а вже потім застосовувати.

Про це йшлося на зустрічі з президентом Петром Порошенко у вівторок, інформує прес-служба глави держави.

Говорячи про закон "Про оновлення влади" (про люстрацію), Букіккіо зауважив, що це – "поганий закон", і Венеціанська комісія дуже критична в оцінках щодо нього.

"Але ми дійшли спільної думки у дискусіях з вашими представниками, з міністром юстиції та домовились спільно працювати над його доопрацюванням та приведенням цього закону у відповідність з європейськими стандартами", – відзначив він.

Голова Венеціанської комісії висловив думку, що процес люстрації варто було б призупинити та спершу доробити відповідний закон.

Президент відзначив, що думка експертів Венеціанської комісії є дуже важливою для України.

Глава держави наголосив на важливості співпраці з Венеціанською комісією у напрацюванні змін до законодавства у контексті імплементації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та необхідності приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів.

Голова Венеціанської комісії запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні у напрацюванні законодавства.

"Ми будемо працювати настільки швидко, наскільки це можливо", – сказав Букіккіо.

Вже наступного тижня до України прибуде делегація експертів ВК, яка проведе низку зустрічей, зокрема у Міністерстві юстиції.

Венеціанська комісія готова дати експертний висновок щодо законопроекту з судової реформи, як тільки узгоджений законопроект буде опрацьовано у Верховній Раді, а також змін до Конституції щодо децентралізації влади, зазначає прес-служба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у грудні на засіданні Європейської комісії "За демократію через право", більш відомої як "Венеціанська комісія", представники української влади змогли переконати експертів ВК відмовитися від безапеляційної критики на адресу закону про люстрацію.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.