Литва має намір посилити свій артилерійський потенціал

Вівторок, 3 лютого 2015, 17:24

Збройним силам Литви слід посилити свій артилерійський потенціал придбанням 155-міліметрових самохідних гаубиць в умовах "непрогнозованої ситуації з безпекою".

Про це повідомив у вівторок головнокомандувач Збройних сил Литви генерал-майор Йонас Вітаутас Жукас, пише Delfi.lt.

Генерал пропонує, щоб Литва придбала нові артилерійські знаряддя раніше 2016 - 2019 років, як це передбачено у цьогорічних планах.

За словами Жукаса, і військова наука, і приклади сучасних військових конфліктів свідчать про те, що вогнева підтримка - один з найважливіших елементів сучасного бою, і можна припустити, що значення цього виду зброї буде тільки зростати.

"У нашому плані придбань на 2015-2020 роки намічено, що в 2016-2019 роки буде втілюватися в життя проект придбання 155-міліметрових самохідних гаубиць", - заявив Жукас.

"Я вважаю, що в умовах непрогнозованої ситуації з безпекою і збільшення фінансування системи оборони нам не слід чекати до 2016 року. Потрібно невідкладно дати оцінку наявних пропозицій, переглянути свої плани і докласти всіх зусиль до того, щоб маневрені одиниці ЗС Литви якомога раніше отримали ефективну підтримку вогнем артилерії", - сказав він.

Як повідомляється, значення артилерії ще раз підтвердив конфлікт на сході України, де українська армія воює з підтримуваними Росією сепаратистами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва і Україна підписали план двостороннього співробітництва у сфері оборони на 2015 рік, який намічає навчання представників Збройних сил України та консультації в Литві, проведення спільних військових навчань в обох країнах, лікування військовослужбовців та ін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.