Не можна допустити, щоб ситуація в Україні вийшла з-під контролю - Штайнмаєр

Середа, 4 лютого 2015, 14:01

Потрібно зробити все, щоб конфлікт на сході України не вийшов повністю з-під контролю.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер-Штайнмаєр в інтерв'ю німецькому виданню Nuernberger Nachrichten.

"З конфліктом на сході України, питання війни та миру повернулося на континент. Люди бояться, і цей страх у зображеннях, які ми щодня отримуємо з східної України",  - зазначив він.

"Саме тому ми повинні діяти з розумом. Я бачу, - це наш обов'язок зробити все, що в наших силах, для того, щоб цей конфлікт не повністю вийшов з-під контролю", - наголосив Штайнмаєр.

За його словами, нема жодних причин для того, щоб відмовлятися від зобов'язань підписаних у Мінську.

"Неймовірно важливо не діяти в вакуумі, особливо в таких складних конфліктах, як на сході України. На мій погляд, було б безвідповідально кидати узгоджену за борт тільки тому, що реалізація не йде так, як ми її собі уявляли", - переконаний німецький міністр.

"Після всіх переживань, які ми пережили, я впевнений, що військового вирішення цього конфлікту не може бути - принаймні, якщо ви хочете зберегти територіальну цілісність України", - додав він.

Нгадаємо, раніше Штайнмаєр заявив, що дії бойовиків на Донбасі та їхня відмова від участі у переговорах показують новий рівень цинізму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.