У Польщі вимагають від генконсульства РФ сплатити оренду за 10 років

Середа, 4 лютого 2015, 15:45

Після того, як суд Санкт-Петербурга постановив виселити за несплату оренди польське генсконсульство, аналогічні претензії до російського генконсульства висунула влада Гданська, що вимагає сплатити 2,3 млн злотих оренди.

Про це пише видання Gość Gdański.

Генеральне консульство РФ у Гданську від 1951 року займає два приміщення на вулиці Баторія і за цей час жодного разу не вносило орендну плату за користування будівлями.

"Двосторонні консультації з приводу цієї нерухомості тривають вже близько 10 років і ми не дійшли в цьому питанні до жодного порозуміння. Тому Гданський магістрат ще влітку надіслав консульству рахунок на сплату за користування нерухомістю за 10 років на суму 2,3 млн злотих", - зазначив представник муніципальної прес-служби Даріуш Володжко.

За його словами, в магістраті досі не отримали відповіді від російського консульства.

У російському консульстві відмовились надавати коментарі з цього приводу.

В той же час, за словами Володжко, російська сторона вважає, що приміщення, зайняті консульством, належать їй, оскільки у 18 столітті Росія володіла нерухомістю у Гданську.

За інформацією видання, аналогічну проблему має і Варшава, якій Росія за оренду шести приміщень у столиці винна 8 млн злотих.

Нагадаємо, Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області постановив виселити генеральне консульство Польщі у Санкт-Петербурзі за несплату оренди.

Згідно з рішенням суду, з польського генконсульства буде стягнуто 74 млн рублів і судові витрати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.