Україна й досі просить у ЄС військової підтримки - Єлісєєв

П'ятниця, 6 лютого 2015, 11:19

У протистоянні російській агресії Україна потребує всебічної допомоги Євросоюзу, в тому числі і військової.

Про це сказав посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв, повідомили "Європейську правду" в представництві України при ЄС.

"Найефективнішим інструментом для протистояння російській агресії є надання Євросоюзом всебічної допомоги Україні, включаючи військову", - сказав він, звертаючись до учасників засідання делегації Європейського парламенту до Комітету парламентської асоціації Україна-ЄС.

Представник України закликав підтримати зусилля України як у проведенні реформ, так і у протидії російській агресії.       

Єлісєєв також поінформував євродепутатів про зрив консультацій Тристоронньої контактної групи, які пройшли у Мінську 31 січня, через деструктивну позицію представників незаконних збройних формувань, а також про зусилля, які здійснюються українською владою для захисту мирного населення. 

"Ми рішуче підтримуємо територіальну цілісність України та її право на самооборону. Я рішуче засуджую нові атаки сепаратистів, яких підтримує Росія", - підкреслив голова делегації ЄП Андрей Плєнкович.

Євродепутати закликали вжити всіх можливих заходів для деескалації ситуації, а також для надання допомоги населенню, яке страждає внаслідок триваючої агресії.   

Нагадаємо, раніше глава МЗС Павло Клімкін заявив, що Україні необхідна більша військова допомога від країн Заходу в умовах, коли проросійські сепаратисти на сході "навмисне ескалують конфлікт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.