Меркель не впевнена, що переговори з Путіним дадуть результат

П'ятниця, 6 лютого 2015, 13:31

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що невідомо, чи буде досягнута домовленість про перемир'я на Донбасі під час сьогоднішньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це Меркель сказала напередодні свого вильоту до Москви, повідомляє Reuters.

"Ми не знаємо, чи буде досягнуто сьогодні рішення про припинення вогню, чи, можливо, будуть необхідні подальші переговори ", - сказала Меркель.

"Ми не знаємо, чи будуть у нас довгі чи короткі переговори в Москві або, чи будуть це останні переговори. Ми можемо тільки робити те, що ми можемо для вирішення цього конфлікту і зупинки кровопролиття", - додала вона.

Меркель підкреслила, що нинішня ініціатива Берліна і Парижа провести екстрені консультації з Києвом і Москвою спрямована на захист "європейського світу", додає Deutsche Welle.

Вона підкреслила, що конфлікт на Україні можна вирішити тільки дипломатичним шляхом. За словами канцлера, в основі вирішення кризи в Донбасі повинні лежати мінські угоди.

Вона також зазначила, що Німеччина не буде самостійно вирішувати питання про територіальної цілісності іншої держави.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що план Меркель та Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України.

Крім того, повідомлялося, що Путін запропонував Меркель та Олланду створити нове Придністров'я в Україні.

Водночас, заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий заявив, що основою переговорів президента України Петра Порошенка з Меркель та Олландом були мінські угоди, а не документ Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.