Основою переговорів з Меркель та Олландом були мінські угоди, а не документ Путіна - АП

П'ятниця, 6 лютого 2015, 09:29

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель не привозили ніякої пропозиції від Путіна по вирішенню конфлікту на Донбасі.

Про це в ефірі ТСН.Ніч повідомив заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий, коментуючи переговори, які в різних форматах тривали 5 годин.

За його словами, лідери Німеччини, Франції та президент України Петро Порошенко обговорювали шляхи імплементації Мінських домовленостей — усі сторони погоджуються, що саме цей документ є базовим для вирішення конфлікту на Донбасі.

"Основою цих переговорів був ніякий не "документ Путіна", а вироблене ще з учорашнього дня спільними зусиллями сторін бачення імплементації Мінських домовленостей. Це головний базис, від якого ніхто не відмовляється", - сказав заступник голови АП.

Також, за словами Чалого, не зовсім вірно стверджувати, що Меркель та Олланд відразу після Києва полетять до Москви.

Після зустрічі з Порошенком вони полетіли до Берліна і 6 лютого, можливо, вони зустрінуться з Путіним у столиці РФ, щоб обговорити кризу на Донбасі.

"Дуже важливо, що привезуть з Москви наші європейські партнери. Вони взяли на себе роль підштовхнути тих, хто підписував домовленості і заявляв у Мілані та інших містах про те, що готові взяти на себе відповідальність виконати Мінські домовленості", - сказав заступник голови АП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін запропонував Меркель та Олланду створити нове Придністров'я в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.