Глава Міноборони Латвії: країни Балтії готові до "гібридної війни"

П'ятниця, 6 лютого 2015, 15:10

Країни Балтії готові на випадок "гібридної війни", хоча і сподіваються? що до цього не дійде.

Про це заявив міністр оборони Латвії Раймонд Вейоніс в інтерв'ю Газета.ru.

"Про це складно говорити, але країни Балтії готові до таких надзвичайних випадків. І все-таки я хотів би вірити, що до цього не дійде", - сказав міністр, відповідаючи на запитання, чи є в нього побоювання щодо можливості "гібридної війни" в регіоні.

Разом з тим він висловив занепокоєння нарощуванням російських сил і збільшенням активності військових літаків та кораблів неподалік латвійських кордонів.

"Нас турбує, що кількість випадків, коли російські військові літаки летять із вимкненими транспондерами, помітно збільшилася. Якщо раніше в середньому щороку ми здійснювали близько 50 вильотів для перехоплення таких літаків, то минулого року таких випадків було вже понад 200", - зазначив Вейоніс.

Він погодився, що вся ця активність фіксується в нейтральних водах і за межами повітряного простору Латвії, однак наголосив, що там здійснюють польоти і цивільні літаки.

У відповідь на збільшення активності у водах Балтики, за словами міністра, Латвія збільшила кількість патрульних кораблів для проведення постійного моніторингу ситуації.

Щодо конфлікту в Україні міністр висловив упевненість, що проблема має вирішуватись дипломатичним шляхом, і перше, що має бути зроблено – це рішення про відвід військ від лінії розмежування і відновлення контролю України над її державним кордоном.

"Чи буде результат, важко передбачити. Зараз є серйозні побоювання, що ситуація не зрушиться з мертвої точки", - сказав Вейоніс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен не виключає сценарію "гібридної війни" Рф проти країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: