Глава МЗС Польщі: ми "тримаємо кулаки" за успіх місії Меркель і Олланда

Понеділок, 9 лютого 2015, 12:33

Є сумніви щодо того, чи можна буде досягти миру на сході України в короткий термін, однак потрібно "тримати кулаки" за успіх місії лідерів Німеччини та Франції.

Про це у Брюсселі сказав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.

За його словами, найбільш важливим є те, що може статися у середу на зустрічі в Мінську, а також якими будуть "наслідки неформального саміту Європейської ради".

"У мене є сумніви щодо того, чи вдасться досягти миру в короткий строк, і незрозуміло, чи є гарантії того, що конфлікт дійсно скінчиться. Побачимо. Але ми повинні тримати кулаки і бути оптимістами, що все піде, як треба", - сказав Схетина.

Щодо зустрічі міністрів закордонних справ у понеділок він зазначив, що присутні на ній глави МЗС ФРН і Франції мають розповісти те, чого було досягнуто за результатами зустрічі в Москві у п’ятницю.

"Важливо підвести підсумки того, що відбувається на сході України, щоби можна було говорити про подальші кроки і про те, чи є шанси на відведення військ, припинення бойових дій, чи є якийсь крок вперед в російсько-українському конфлікті", - зазначив глава МЗС Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.